איך תחזוקת שרתים יעילה הייתה יכולה למנוע קריסה של אתרי אינטרנט גדולים?. באירוע שמשך את תשומת ליבם של מעריצי טיילור סוויפט, אתר האינטרנט של Ticketmaster קרס.
התקרית התרחשה בשבועות האחרונים בדיוק ברגע שיצאו למכירה כרטיסים לסיבוב ההופעות הגדול של טיילור סוויפט. הזינוק העצום בתעבורה הציפה את שרתי Ticketmaster, מה שהוביל לבסוף לקריסה של האתר.
הדבר לא רק גרם לתסכול בקרב המעריצים, שלא הצליחו לרכוש כרטיס לשורה הראשונה (!!!). אלא גם העלה שאלות בנוגע למוכנות של אתרי אינטרנט להתמודד עם כמויות גדולות של מבקרים.
חומרת הקריסה והזעם הציבורי הנרחב משכו את תשומת ליבה של מחלקת המשפטים של ארה"ב. המחלקה המשפטית פתחה בחקירת הגבלים עסקיים נגד לייב ניישן, החברה האם של Ticketmaster.
הסיטואציה הזאת מדגישה את הצורך הקריטי בתחזוקת שרתים וניהול עומסים יעיל כדי למנוע אסונות דומים.
מדוע תחזוקת שרתים היא קריטית עבור אתרי אינטרנט?
אינטרנט כיודע הוא אמצעי לתקשורת, והשרתים והמחשבים שלנו מתקשרים ביניהם. תחזוקה של שרת אינטרנט היא קריטית, לא משנה מה גודל האתר שלכם.
שרת חזק, מהיר ואיכותי מספק חוויה חלקה ונוחה יותר עבור המשתמשים שלנו. כאשר יש בעיות בשרת כמו שגיאה 500 וכו', חווית המשתמש נפגעת באופן משמעותי.
הדבר הזה קריטי עבור אתרים גדולים במיוחד, שבהם מליוני משתמשים עשויים לגשת לשירות בו זמנית. זה יכול להוביל לפגיעה כספית קשה, תביעות ופגיעה ארוכת טווח בתדמית החברה.
כאשר אתר חווה עלייה בתנועה, בגלל אירוע מיוחד או תקיפה מקוונת, יכולת השרת להתמודד עם בקשות עומדת למבחן.
ללא תחזוקה נאותה, שרתים עלולים להפוך לאיטיים, לא מגיבים או ניתנים לפריצה בקלות. כפי שקרה עם אתר Ticketmaster, והאתר סטימצקי בעת מבצע למכירת ספרים ועוד אתרים רבים אחרים.
תחזוקה חמכה מבטיחה שהשרתים יכולים לעמוד בעומסים גדולים במיוחד שלא מאיפיינים את השימוש הרגיל בשרת. עם העלייה המתמדת של החשיבות של חווית משתמש באתר אינטרנט, אתר זמין הוא חשוב במיוחד.
אתרים בעלי תנועה גבוהה אינם יכולים להרשות לעצמם את הפרסום השלילי ואובדן האמון. מה שהופך את תחזוקת השרתים לחלק בלתי נפרד מפעילות האתר שלכם.
5 עצות להקטנת עומסים בשרת וורדפרס:
- מיטוב ביצועי הנתונים: ניקוי קבוע של מסד הנתונים של וורדפרס על ידי הסרת נתונים מיותרים.
- שימוש ברשת להעברת תוכן (CDN): הרשת מחלקת את התוכן כך שיטען ממספר שרתים במקביל.
- טכנולוגיית אוטוסקייל: הטכנולוגיה מעדכנת ומגדילה את משאבי השרת באופן אוטומטי לפי העומסים שלו.
- אימות הבקשה: הוספת captcha יכולה להקטין משמעותית את הבקשות של בוטים לשרת.
- אימות נתונים: ביצוע ולידציה של השדות בטפסים הנשלחים באתר.
- שרת גיבוי: שרת גיבוי שומר על הנתונים ועל האתר שלכם בעת קריסות ופריצות אבטחה.
מה זה ניהול עומסים ולמה זה חשוב?
ניהול עומסים מתייחס לתהליך של חלוקת תעבורת הרשת בין מספר שרתים כדי להבטיח שאף שרת לא יקרוס.
התהליך חשוב במיוחד עבור אתרים בעלי תעבורה גבוהה, שבהם נפח בקשות המשתמשים יכול להשתנות באופן דרמטי. כמו למשל במהלך מכירת כרטיסים להופעה או אירועי מכירות או מתקפות DDoS.
על ידי ניהול יעיל של העומס, אתרים יכולים לשמור על רמות ביצועים גבוהות. כך שהחשיבות של ניהול עומסים בשרת אינה מוטלת בספק.
היא משפיעה באופן ישיר על זמינות האתר, מהירותו וחוויית המשתמש הכוללת. לדוגמה, כאשר אתר האינטרנט של Ticketmaster קרס במהלך מכירת הכרטיסים של טיילור סוויפט, זה היה סימן ברור לכך שהעומס לא נוהל כראוי.
הדבר הוביל למשתמשים מתוסכלים, פגיעה במוניטין ואף בדיקה משפטית. ניהול עומסים תקין היה יכול לחלק את התעבורה בצורה יעילה, למנוע קריסת השרת ולהבטיח חווית רכישת כרטיסים חלקה.
יתרה מכך, ניהול עומסים יעיל ממלא תפקיד מכריע, בכך שהוא מאפשר לאתרים להתמודד עם תעבורה הולכת וגדלה. זה מרכיב חיוני עבור אתרים השואפים לספק שירותים רציפים למשתמשים שלהם.
מידע של 560 מיליון משתמשי Ticketmaster נגנב
קבוצת האקרים ShinyHunters טוענת כי פרצה לחברת Ticketmaster, וגבנה נתונים אישיים של 560 מיליון משתמשים. על פי הדיווחים, הנתונים כוללים שמות, כתובות, דוא”ל, מספרי פלאפון, פרטי כרטיסים שהוזמנו ופרטי כרטיסי אשראי, כמו 4 הספרות האחרונות ותוקף הכרטיס.
הנתונים בהיקף עצום של 1.3TB של מידע, אליהם הצליחה להגיע קבוצת ShinyHunters. הנזק שיכול להיגרם כתוצאה מהגניבה הוא עצום עבור המשתמשים.
שכן המידע שדלף יכול להוביל להונאות פיננסיות, גניבת זהות ועוד. כעת נראה כי המידע בהיקף של 1.3TB מוצע למכירה בפורום של האקרים בעלות של 500,000 דולר.
במידה והנתונים אמיתיים, הפרצה היא המשמעותית ביותר אי פעם מבחינת מספרים והיקף הנתונים שנגנבו.
איך להתגונן מפריצות אבטחה באתרים:
- שינוי כתובת ההתחברות של וורדפרס wp-admin לכתובת ייחודית (לא login או משהו צפוי).
- אימות דו שלבי לכל מנהלי המערכת.
- שימוש בסיסמה ארוכה בעלת 8 תווים לפחות עם אותיות גדולות וקטנות , מספרים וסימנים מיוחדים.
- שם משתמש ייחודי לא admin, root או user.
- חסימת הגישה ל- WordPress REST API.
- גיבוי למסד הנתונים שלכם.
- ביצוע עדכונים שוטפים של התוספים ושל המערכת.
- שימוש בפרוטוקול SSL.
- התנתקות מהאתר, ומחיקת היסטוריה וקבצי קוקיס לעיתים קרובות.
איך להבטיח את האמינות של אתר האינטרנט שלי?
הבטחת אמינות אתר אינטרנט, במיוחד בימנו, היא קריטית להצלחה של האתר שלכם. האמינות של האתר נשענת על אמון המשתמשים בשילוב של חווית משתמש חלקה.
הדבר כרוך בתחזוקת שרתים קפדנית, ניהול עומסים יעיל והיערכות לפרצות אבטחה. הדברים שקורים לאחרונה באתר Ticketmaster, משמשים כתזכורת חדה לתוצאות הזנחת היבטים קריטיים אלה.
תזכרו! שמירה על אבטחת מידע היא קריטית, אבל זה בידיים שלנו.
תגובה אחת
עכשיו אני מבין למה לא הצלחתי לרכוש כרטיסים באתר שלהם!